TATLI TARİFİ
ETİMEK TATLISI TARİFİ
Borcamın içerisine, arada boşluk kalmayacak şekilde etimekleri yerleştiriyoruz.
Ocağın üstüne tenceremizi koyuyoruz ve içerisine:
ŞERBET İÇİN:
-2 su bardağı şeker koyup eriyinceye kadar karıştırıyoruz
-Şeker eridikten sonra hızlı bir şekilde tencerenin içine 2 su
Dibi tutmaması için karıştırıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz
Hazırladığımız şerbeti etimeğin üzerine eşit bir şekilde döküyoruz.
MUHALLEBİ İÇİN:
-1 litre süt
-1 su bardağı un
-1 su bardağı şeker
Karıştırıyoruz
-1 paket vanilya
Karıştırıyoruz
Tencereyi, ocaktan alır almaz şerbetli etimeklerin üstüne döküp spatula yardımı ile düz bir görünüm elde ediyoruz.
1 saat bekledikten sonra
Krem Şanti yapımı:
Hazır olarak aldığımız toz krem şantiyi bir kaba döküp 1 su bardağı süt ilave ediyoruz. Mikser ile çırpıp buzdolabında bekletiyoruz.
Krem Şanti yapıp tatlının üzerine döküyoruz.
Krem Şanti yapıp tatlının üzerine döküyoruz.
VE TATLIMIZ HAZIR
Emine ağırtaş 9-ı 200
Yorumlar
Yorum Gönder