TATLI TARİFİ

   ETİMEK TATLISI TARİFİ


   Borcamın içerisine, arada boşluk kalmayacak şekilde etimekleri yerleştiriyoruz. 


Ocağın üstüne tenceremizi koyuyoruz ve içerisine:
   ŞERBET İÇİN:
   -2 su bardağı şeker koyup eriyinceye kadar karıştırıyoruz
   -Şeker eridikten sonra hızlı bir şekilde tencerenin içine 2 su 
     bardağı su ilave ediyoruz
Dibi tutmaması için karıştırıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz
  
  Hazırladığımız şerbeti etimeğin üzerine eşit bir şekilde döküyoruz.



   MUHALLEBİ İÇİN:
   -1 litre süt 
   -1 su bardağı un
   -1 su bardağı şeker
  Karıştırıyoruz
   -2 yemek kaşığı margarin
   -1 paket vanilya
  Karıştırıyoruz


  Tencereyi, ocaktan alır almaz şerbetli etimeklerin üstüne döküp spatula yardımı ile düz bir görünüm elde ediyoruz.

   1 saat bekledikten sonra


Krem Şanti yapımı:
Hazır olarak aldığımız toz krem şantiyi bir kaba döküp 1 su bardağı süt ilave ediyoruz. Mikser ile çırpıp buzdolabında bekletiyoruz.

 Krem Şanti yapıp tatlının üzerine döküyoruz.


                       VE TATLIMIZ HAZIR



Emine ağırtaş   9-ı  200

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Özentilik ve Kendiniz Olmak

ATEŞ BÖCEKLERİNİN MEZARI

PELLE OHLIN